Pinceszer 2019

A Külhoni Magyar Borászok Egyesülete 2019-ben a Duna Palotában rendezi meg nagyszabású, a Kárpát-medence legjobb határon túli magyar borászait felvonultató találkozóját. A “PINCESZER” – Külhoni Magyar Borászok Találkozója elnevezésű esemény igazán különleges és izgalmas eseménynek számít, hiszen a látogató hatalmas gasztronómiai-virtuális sétát tehet a mai Magyarország körül. Több mint 40 borászat borászai, tulajdonosai kínálják személyesen boraikat, melyek mellé autentikus borkorcsolyát is lehet majd kóstolni. A rendezvény keretében, az előadóteremnek kialakított Széchenyi teremben 3 mesterkurzusra is sor kerül, melyre külön lehet regisztrálni.

Időpont: 2019. november 23., szombat, 16:00–21:00

Helyszín: Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi u. 5.

Belépőjegy: elővételben 5000 Ft/fő, a helyszínen 6000 Ft/fő

A belépőjegy birtokában szabadon lehet kóstolni az összes kiállított borból, nem tartalmazza a helyszínen külön vásárolható borkorcsolyákat.

Mesterkurzus-“órarend”:

  • 16:00 órától: Borvidékek Erdélyben és a Partiumban
    Balla Géza borász az “Év Bortermelője 2018” cím viselőjének előadása, erdélyi és partiumi borokkal “fűszerezve” (Balla Géza Pincészet, Arad-Hegyalja, Erdély)
  • 17:00 órától: A Zöld veltelini felvidéki szemmel
    Geönczeöl Attila borász-borszakíró és dr. Konkoly Mihály borszakértő vezetésével, 6 jellegzetes felvidéki Zöld veltelinivel
  • 18:00 órától: Natúrborok és kénmentes borok világa
    Sütő Zsolt (Strekov 1075 – Kürt, Felvidék) és Maurer Oszkár (Maurer Winery, Szerémség, Délvidék) borászokkal és boraikkal

A mesterkurzusok helyszíne a Duna Palota Széchenyi terme, melynek maximális befogadóképessége kb. 50 fő

Belépődíj: 2000 Ft/mesterkurzus/fő, mindhárom előadás látogatása esetén a kedvezményes belépődíj ára: 5000 Ft/fő